Long Beach Resort

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Long Beach Resort

Ben je jouw zomervakantie aan het plannen? Wil je tijdens jouw zomervakantie tot rust kunnen komen, van heerlijke temperaturen kunnen genieten en van alle luxe voorzien zijn? Dan is het zeker aan te raden om eens naar een all-inclusive resort in Turkije te kijken. Je kunt daarbij onder meer voor het Long Beach Resort in Alanya kiezen. Dit resort is onwijs luxe te noemen, heeft een perfecte ligging en is voor veel Nederlanders een geliefd resort.

Mocht je een verblijf op het Long Beach Resort & Spa gaan boeken, wil je wellicht ook de omgeving gaan bekijken. In dit artikel vind je daar alle relevante informatie over. We bespreken in dit artikel namelijk welke bezienswaardigheden er zoal in de omgeving te vinden zijn. Deze bezienswaardigheden zijn behoorlijk divers te noemen en zorgen ervoor dat je nóg meer van jouw heerlijke vakantie aan de Turkse kust kunt genieten.

Als we je één advies mogen geven; kom zeker eens van het resort af. Op het resort is óók onwijs veel te zien en te beleven, maar buiten het resort maak je kennis met het echte Turkse leven. Het leven waarin gastvrijheid één van de belangrijkste kernwaarden is; dat merk je niet alleen op het resort, maar ok zeker in bijvoorbeeld Alanya. Enfin, in dit artikel vind je alle informatie over de leukste bezienswaardigheden in de buurt van Long Beach Resort!

Alanya Gardens

Vind je het heerlijk om de dag te beginnen met een wandeling? Bevind je je daarbij graag in de vrije natuur? En vind je het ook leuk om verschillende loslopende dieren te bekijken? In al deze situaties zijn de Alanya Gardens voor jou op het lijf geschreven. Dit zijn enkele goed onderhouden tuinen in de stad Alanya, waar je een heerlijk stuk kunt wandelen. Je kunt hier ook genieten van meerdere soorten dieren die los rond lopen, waaronder goed verzorgde katten. Niet alleen de katten en overige dieren zijn goed verzorgd, maar ook de tuinen zelf. De tuinen zijn een lust voor het oog om te zien en bieden een prima plek voor het maken van een lekkere wandeling. Prima om de dag mee te beginnen, waarna je vervolgens lekker aan één van de zwembaden van het Long Beach Resort kunt genieten.

Overigens vind je in deze tuinen ook meerdere terrasjes waar je van een koel drankje kunt genieten. Ook als je met kinderen naar deze tuinen gaat, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om je kinderen te vermaken. In de tuinen zijn namelijk meerdere speelgelegenheden en fonteinen te vinden, waar jouw kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Vanaf deze tuinen loop je overigens ook zo richting het strand van Alanya of naar het echte centrum van Alanya.

Alanya gardens

De grotten rondom Alanya

Als je in het Long Beach Resort verblijft, is een bezoek aan één van de vele grotten ook een absolute aanrader. In het verleden zijn meerdere grotten ontstaan in de gebieden rondom Alanya. Onder meer de Dimcay en de Damlatas grot zijn het bezoeken meer dan waard. Deze grotten zijn niet alleen voor jou indrukwekkend, maar ook zeker voor jouw kinderen. Bovendien kan je meerdere boottochten maken naar deze grotten, waardoor je meer en meer van de omgeving rondom Alanya kunt zien.

Mocht je er interesse in hebben, kan je ook een rondleiding door deze grotten krijgen. Het advies is wel om dit vooraf te regelen, aangezien je anders mogelijk in lange rijen komt te staan. De grotten rondom Alanya zijn behoorlijk populair; veel toeristen trekken graag naar deze grotten toe om even iets anders te zien dan het strand en het resort!

Alanya Kalesi

Op slechts 22 kilometer afstand van het Long Beach Resort is Alanya Kalesi te vinden. Dit is één van de leukste attracties c.q. bezienswaardigheden rondom Alanya. Wat dit precies is? Dit is een prachtige kasteel die op een hoge berg gebouwd is. Zodra je het kasteel gaat beklimmen, geniet je van een prachtig uitzicht over de stad Alanya én over de prachtige kustlijn. Het kasteel ziet er zelf ook prachtig uit, waardoor het op en top genieten is.

Om dit kasteel te beklimmen, heb je grofweg twee mogelijkheden. Als je redelijk sportief en goed ter been bent, is het zeker aan te raden om de tocht lopend te maken. Mocht je liever jouw energie besparen, kan je ook met een taxi naar de top van dit kasteel gaan. De taxi’s zijn overigens in en rondom Alanya heel goed betaalbaar.

Wil je graag van het prachtige uitzicht genieten? Dan is het wel aan te raden om naar het ommuurde deel van het kasteel te gaan. Hier moet je echter wel een ticket voor kopen; de receptie van het Long Beach Resort & Spa kan je hier ongetwijfeld mee helpen. Rondom het kasteel zijn overigens meerdere leuke bezienswaardigheden te vinden; die plekken zijn wel allemaal gratis te betreden. Alleen voor het betreden van het ommuurde deel van dit kasteel dien je een ticket te kopen.

Alanya castle

Kizil Kule

Op slechts 2 kilometer loopafstand van het hierboven besproken kasteel is ook de Kizil Kule te vinden. Dit is zonder enige twijfel de populairste bezienswaardigheid van Alanya en is het bezoeken meer dan waard. De Kizil Kule is namelijk een hoge toren die je kunt beklimmen, waarna je van een prachtig uitzicht kunt genieten. Je kijkt vanaf deze toren niet alleen uit over de haven van de stad, maar ook over de kustlijn en naar het binnenland rondom Alanya.

Het beklimmen van deze toren is al een avontuur op zich. Als je eenmaal boven bent, weet je niet wat je ziet. Dit is zeker één van de momenten tijdens jouw verblijf in het Long Beach Resort die je nóóit meer gaat vergeten. Ben je een liefhebber van cultuur en historie? Dan kan je op de begane grond van de Kizil Kule ook naar een tentoonstelling van vroeger gaan kijken. In die tentoonstelling vind je meer informatie over deze toren, maar ook over de gehele geschiedenis van Alanya.

Kizil Kule

Boottocht maken

Alanya is één van de gebieden in Turkije die bekend staat vanwege de prachtige kustlijn. Vanaf deze kustlijn kijk je uit over de gehele zee en geniet je van het heerlijke weer. Wist je dat het echter ook mogelijk is om eens vanaf de andere kant naar deze kustlijn te kijken? Ja, zeker. Wij willen je zeker eens aanraden om een boottocht vanuit de haven van Alanya te maken. Tijdens deze boottocht geniet je van de heerlijke temperaturen, kom je helemaal tot rust en geniet je ondertussen ook van een adembenemend uitzicht.

Bijkomend voordeel is dat je tussen meerdere soorten boottochten kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een boottocht die langs de hele kustlijn vaart, je kunt kiezen voor een stoere Piratenboot (leuk voor kinderen) en voor een boottocht die langs de grotten vaart. De keus is volledig aan jou; het aanbod van boottochten in en rondom Alanya is in ieder geval behoorlijk uitgebreid te noemen.

Al met al is het maken van een boottocht iets wat wij absoluut aan kunnen raden. Het vormt eigenlijk de kers op de taart tijdens jouw verblijf in het Long Beach Resort & Spa te Alanya; veel plezier!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 1291 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen