Long Beach Resort

Omgeving van Long Beach Resort Alanya

In het Long Beach Resort is veel te doen. Wil je er tussenuit en meer van Turkije zien? Dan hebben wij een paar interessante suggesties voor jou. Alanya ligt op 20 kilometer van het resort. Je kunt hier gemakkelijk met de Dolmus, lokale bus, naartoe. Alanya staat bekend om haar bruisende nachtleven en gezellige bars, café en restaurants. In de horecagelegenheden komt u van alles tegen en er is genoeg te doen.

Niet te vergeten zijn de vele winkels en markten in Alanya. Of je op zoek bent naar een souvenir of een leuk cadeau, je hebt hier ruime keuze. Deze winkels hebben een prijs/kwaliteit verhouding waar we in Nederland niet tegenop kunnen boksen.

De burcht van Alanya

Alanya heeft een aantal culturele bezienswaardigheden die je niet mag missen. Net buiten Alanya ligt de Alanya Kalesi. Dit kasteel is gebouwd op een hoge berg met een adembenemend uitzicht. Aan de noordzijde van de burcht is een speciaal platform gebouwd, zodat je het mooiste uitzicht hebt. Vooral in de ochtend is dit een plaatje. Binnen de muren van het kasteel zie je nog oude ruïnes, zoals een Byzantijnse kerk of een waterput. Houd je van wandelen? Dan kun je zelf de klim maken naar het kasteel. Anders raden we je aan om per taxi hier naartoe te gaan. Je moet wel entreegeld betalen voor het ommuurde deel. Andere bezienswaardigheden op de rotsen zijn gratis te bezoeken.

Burcht Alanya

Beklim de Kizil Kule

De Kizil Kule is de Rode Toren en de bekendste bezienswaardigheid van Alanya. Het wordt gezien als het symbool van de stad. Je kunt deze toren vinden bij de haven van de stad. Wil je de toren bezoeken? Dan moet je wel entree betalen. Op de begane grond vind je een tentoonstelling over het vroegere leven in Alanya, wat er in de haven te doen was en hoe de Rode Toren tot stand is gekomen. Daarna kun je met een trap naar boven waar je op 33 meter hoogte een geweldig uitzicht hebt over een gedeelte van het stadscentrum!

Rust uit in Alanya Gardens

Alanya Gardens is een mooi park om even bij te komen. Je hebt er verschillende dieren, zoals katten, die er rondlopen in de goed onderhouden tuin. Veel mensen sporten hier of wandelen langs de mooie fonteinen. Er zijn ook wat eetgelegenheden waar je een mooi uitzicht op het water hebt. Ook zijn er wat speelgelegenheden voor de kinderen. Vanuit het park loop je zo richting de haven of naar het strand. Een mooie wandeling langs rustgevende elementen.

Alanya gardens

Bezoek het nationaal museum

Je kunt ook naar het nationaal museum van Antalya, dat is het Atatürk huis. Dit museum exposeert het leven van de legerofficier Atatürk. Hij wordt gezien als de stichter van Turkije. Er hangen foto’s, muntencollecties en persoonlijke bezittingen van de Turkse legerofficier. Op de tweede verdieping van het huis worden etnische dingen uit de regio tentoongesteld. Wanneer je geïnteresseerd bent in de Turkse geschiedenis is dit museum zeker de moeite waard!

Grotten bekijken

Vlakbij het Cleopatra Strand heb je een aantal grotten. Eén daarvan is de Damlatas grot. In deze grot vind je vele stalactieten en stalagmieten, best wel indrukwekkend om te zien. Vanaf de zee kun je de Lovers Cave, Phosphorus Cave en Pirates Cave bezoeken. Leuke bestemmingen als je een bootexcursie maakt. Nog groter is de grot Dimcay. Een grote grot van maar liefst 400 meter!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 1291 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen